Vad är en ohälsosam livsstil?

Det talas ofta om att den moderna livsstilen är ohälsosam. Att livsstil och hälsa är nära sammanlänkat är bevisat. Här kan du läsa mer om några faktorer som bidrar till en ohälsosam livsstil.

För lite sömn

Många människor har sömnproblem eller väljer medvetet att sova mindre än det rekommenderade antalet timmar per natt. Att sova för lite gör att du blir mer stressad, får försvagat immunförsvar och koncentrationssvårigheter.

För mycket onyttig mat

De flesta äter för mycket fett och socker, men för lite frukt och grönt. Detta bidrar till övervikt samt ökad risk för en rad olika sjukdomar. Det ger även en direkt påverkan i form av lägre energinivåer och sämre humör.

Stillasittande liv

Allt fler lever mer stillasittande liv trots att de vet att fysisk aktivitet är en nyckelfaktor för att må bra. Vi sitter i bilen, hemma i soffan, på kontoret och på kaféet. Den stillasittande livsstilen är livsfarlig och kan bland annat göra att människor dör i förtid.

För mycket skärmtid

I dagens digitala samhälle spenderar vi allt mer tid framför skärmar. Den passiva aktiviteten och de blå ljuset har negativ effekt på välmåendet, sömnen och kroppen. Därför är det en bra idé att begränsa skärmtiden.