Hur ändrar jag min livsstil?

Att ändra sin livsstil är lättare sagt än gjort. Många vet att de bör äta nyttigare, motionera oftare, sova mer och stressa mindre. Ändå är det få som gör det. Att hitta motivation att ändra sin livsstil är inte alltid så lätt. Här hittar du tips på hur du successivt blir av med ohälsosamma vanor.

Ändra lite i taget

Det är ingen idé att tro att du kan skaffa dig en radikalt annorlunda livsstil över en natt. Det kan kännas övermäktigt att ändra kostvanor, träningsrutiner, sömn och annat på en och samma gång.

Satsa istället på små steg som ändrar lite i taget. Börja med att se över din livsstil och känn efter hur du mår. Vad trivs du med och vad får dig att må bra? Vad får dig att må mindre bra? Vad vill du ändra på? Gör en prioriteringslista och börja ändra den punkt som är viktigast, exempelvis att motionera mer.

Fokusera på att lägga till goda vanor

Försök ha en positiv inställning till förändringarna. Istället för att ta bort dåliga vanor bör du se det som att du lägger till goda vanor. Kom även ihåg att goda vanor smittar av sig och snart kommer det att bli lättare att implementera en mer hälsosam livsstil.