Fördelar med konditionsträning i din livsstil

Är konditionsträning en del av din livsstil idag? Är den inte det bör du överväga att inkludera konditionsträning mer. När du hör vilka effekter det ger att träna kondition kommer du troligtvis vilja slänga dig ut i spåret eller på motionscykeln några gånger i veckan. Din hjärna kommer att förbättras på flera sätt, du kommer drastiskt minska risken för en rad sjukdomar och din fysik kommer självklart att bli bättre.

Förbättrad hjärna

Tro det eller ej men din hjärna kommer faktiskt att dra nytta av att du tränar kondition. Du kommer nämligen sakta ner förlusten av hjärnceller som börjar någon gång efter 20 års ålder eller till och med öka antalet hjärnceller med hjälp av konditionsträning. Ditt minne kommer att förbättras. Det sägs att det till och med kan vara bra att jogga på ett löpband i samband med att du lär in någonting på grund av att blodflödet i hjärnan ökar. När blodflödet ökar går signalerna mellan olika delar av hjärnan fortare och bildar nya nervceller och kapillärer bättre. Att träna kondition kommer att ge dig bra effekter i många delar av livet där du behöver använda minnet.

Minskad sjukdomsrisk

En av de absolut största faktorerna till varför du bör träna kondition är att du minskar risken väldigt mycket till att bli sjuk. Du minskar risken för sjukdomar som till exempel diabetes, cancer, högt blodtryck och depression. Det är även en rad andra sjukdomar som du kommer att minska risken för att få när din syreupptagningsförmåga ökar och din fysik i allmänhet blir bättre. I samband med den moderna livsstilens fällor är det lätt att bli stillasittande, vilket är en bidragande faktor till flertalet av dessa sjukdomar. Det är just därför det är så viktigt att träna kondition. Många förlänger sina liv med flera år på grund av att de tränar kondition.

Bättre fysik

En given fördel med att du tränar kondition som en del av din livsstil är att du får en bättre fysik. Du kommer att orka mer i din vardag som till exempel arbeta mer, umgås med vänner oftare eller helt enkelt orka med mer givande aktiviteter. För många blir även självförtroendet bättre i samband med en bättre fysik. Ett bättre självförtroende kan också leda till en hel del nya möjligheter som till exempel att träffa en ny partner eller ett nytt jobb. Om du vill förändra ditt liv eller säkerställa en riktigt god hälsa är konditionsträning någonting som bör bli en del av din livsstil.