Så hanterar du komplex

De flesta av oss har någon form av komplex som vi går runt och oroar oss över. Oftast är det ingenting som andra lägger märke till utan det sitter bara i våra huvuden. Ingen är perfekt och det är våra skavanker som gör oss unika. Dock kan det vara svårt att bli av med sina hjärnspöken när man väl har upptäckt något man stör sig på. Men det finns knep som du kan ta till för att få bättre självkänsla. Det första är att undvika sociala medier till viss mån och att inte jämföra sig med andra. Kom ihåg att den bild som visas upp på sociala medier är långt ifrån sanningen och att man kan redigera bilder på olika sätt. Det ska alltså inte ses som någon måttstock för hur människor ser ut i verkligheten.

Det finns hjälp att få

I de flesta fall så är våra komplex inget som hindrar våra liv i vardagen utan endast något som vi tänker på lite då och då. Men det finns vissa fall där människor mår så dåligt att de inte kan leva normalt. I sådana fall kan man ta till professionell hjälp. Beroende på vad du har för komplex kan du ta hjälp av en plastikkirurg som till exempel citadellkliniken.com för att åtgärda dina skavanker. De är proffsiga, kompetenta och kan hjälpa dig med allt från en bröstförstoring till fettsugning. Om du kontaktar dem får du först komma på en rådgivning där ni pratar mer om vad du vill göra. Sedan gör ni tillsammans upp en plan för hur ni ska gå vidare. Förhoppningen är så klart att denna typ av ingrepp ska få dig att må bättre efteråt.

Prata med någon om dina komplex

Det kan vara jobbigt att gå och må dåligt över något som man inte kan påverka. Speciellt om man håller dessa tankar för sig själv och inte pratar med någon. Om du känner att dina komplex blir ett problem i vardagen kan ett första steg vara att prata med någon. Det kan vara en familjemedlem eller en kompis som du verkligen litar på. Det viktiga är att du känner dig trygg med personen och vet att denna tar dig på allvar. Kanske är det den lilla pushen du behöver för att må bättre.