Låt dofter sätta guldkant på din vardag

Oavsett vilken typ av livsstil du har så glider du till slut in i en vardag med rutiner och måsten. Dagarna går lätt i samma spår och det är inte konstigt om du känner dig smått uttråkad. Då gäller det att piffa till vardagen så att den känns lite härligare, och det är lyckligtvis inte så svårt att åstadkomma det.

Bryt vardagen med egentid

För att uppleva det lättare att ta sig igenom den grå vardagen försöker vi ofta planera in något roligt i kalendern, som en resa längre fram eller en spaweekend. Men den sortens planer blir ofta väldigt dyra och tar mycket tid och energi i anspråk, hur trevliga de än är. Det finns betydligt enklare sätt att förgylla din vardag här och nu för att boosta humöret och känna glädjen komma tillbaka. Ett enkelt sätt är dofter. Gå en liten shoppingrunda på stan och skaffa dig nya fräscha tvålar, lotions och schampo i härliga dofter som får dig att må bra. Ta en tur bland parfymerna och investera i en ny favorit, kanske Dolce Gabbana eller någon annan som passar din hudtyp och som lyfter ditt sinne. Finns det fler affärer där du blir inspirerad? Gå bara in i dem den här dagen, och även om du inte behöver köpa med dig så mycket hem så kan några få nya produkter med fokus på dofter få dig att lyfta humöret. Försök få med dig saker hem som du kan använda direkt men också för att skapa en ny må bra-rutin med. Låt exempelvis en dag i veckan bli dagen då du har en stund bara för dig själv, där du fullkomligt skämmer bort dig och glömmer bort den där vardagen en stund. Det kan hjälpa dig att stråla även dagarna som kommer, och sedan är det inte långt till nästa må bra-dag – det blir en god spiral av välmående.

Överraska dig själv

I slutänden handlar det här om att bryta de invanda rutiner du eller andra har satt upp för dig själv, och peta in sådant som får dig att må bra. Överraska dig själv, och inspireras att göra sådant som det kanske inte är säsong för. Ha en liten julfest mitt i sommaren eller skapa en sommarinspirerad dag mitt i vintern eller i höstrusket. Piffa upp din vardag med små ting, även om det handlar om så enkla saker som att ta en lång dusch och sedan lägga en vacker sminkning – även om det bara är en tisdag.