Få mer pengar över varje månad

För att få mer pengar över varje månad då hyran och räkningarna är betalda, måste man kartlägga sin ekonomi. Det finns sätt att göra små ändringar som kan ha en stor betydelse på hur mycket pengar man får över varje månad. Här kommer några tips på vägen.

Kapa sina utgifter

Det enklaste sättet att få mer pengar över varje månad är att kapa alla sina utgifter. När det strömmar mindre pengar ut ur plånboken varje månad, bygger man snabbt upp en buffert. En av de största bovarna är utlägg för kreditkort. Räntor kan äta upp en stor del av månadens intjänade pengar. Därför gör man klokt i att betala av dyra lån och krediter så fort detta är möjligt. Därefter kan man se över vilka avtal man egentligen har med exempelvis Elbolag och internetleverantörer. Det går ofta att hitta exakt samma vara eller tjänst billigare någon annanstans. Försäkringar brukar även de vara lönsamma att undersöka alternativ till.

Extra inkomster

Det kan vara en god idé att försöka ordna en extra inkomst varje månad. Förslagsvis någonting man kan göra hemifrån ifrån sin dator. Några exempel på arbeten man kan utföra på en laptop är översättningar, bildredigeringar och bloggande. Att driva en egen blogg med många läsare kan ge möjligheter till reklamintäkter, dessutom krävs ingen dyr utrustning. Förutom en dator kan det vara bra med en duglig kamera och gärna en lämplig ljussättning. För att komma så billigt undan som möjligt, rekommenderas en selfie lampa som ett av de bästa alternativen. Att ha ett bra ljus är A och O för att bildmaterialet ska bli av högsta kvalité.

Leva efter budget

Att leva efter en budget innebär att man har planerat vad allting får kosta. Mat kan exempelvis få en egen kategori och summa varje månad. Sådant som inte går att kategorisera hamnar under övrigt. På Konsumentverkets hemsida hittar man vad de vanligaste inköpen brukar kosta för en familj och exempel på hur man gör en budgetkalkyl. Många gånger handlar det om att lära sig göra stora inköp då det är rea och lägre priser i butiken. Andra vanliga åtgärder för att spara in pengar är att sluta äta lunch ute och skippa alla spontana besök på kaféer.