slide show

Bli en pensionärsmagnet

Innan du kastar dig över del två av min lilla betraktelse om våra kära gamlingar så vill jag bara förtydliga att jag verkligen gillar äldre människor, jag känner flera stycken… (ett par)… som jag gärna umgås med… (kortare stunder).

 

En tjej- respektive kill-magnet har du kanske hört talas om men om du mot förmodan skulle vilja bli en pensionärsmagnet så har jag ett tips på vad som funkar i alla lägen. Locka med något som är gratis och du ska se att gamlingarna kommer att samlas likt hårstråna i mitt avlopp. Låt mig illustrera detta med en historia ur verkligheten.

 

För några år sedan jobbade jag i en butik tillhörande en nu nedlagd butikskedja… (nej, det var inte mitt fel att de slog igen… tror jag). Då och då hade vi klubbkväll. Klubbkväll innebar att den stackars butikspersonalen med ont i både tår och rygg efter en lång arbetsdag nu skulle jobba i två timmar till och inte bara det utan även vara extra trevlig och bjuda på alkoholfri cider och salta pinnar.

 

Det första vi fick göra under dessa kvällar var att runt 17:55 förklara för de mest fanatiska klubbmedlemmarna att klubbkvällen började 18:30 och att vi skulle stänga butiken en liten stund för att hinna plocka fram cider och salta pinnar. Mycket motvilligt stapplade då fru Holgersson med väninnor mot utgången… högljutt muttrande så att lösgommarna klapprade i takt med hålfotsinläggen.

 

Som alltid så satte larmet igång när fru Holgersson passerade larmbågarna, japp, en ny hötfled kan ha den effekten. En gång försökte vi faktiskt larma av tanten, tre personer lyfte upp henne på kassadisken och sedan sköt vi henne sakta över avlarmningsanordningen. Det gick inget vidare då det blev kortslutning och varken kassor eller avlarmning fungerade resten av dagen. Tror att tanten blev lätt strömförande också för efter den här incidenten så talade hon med en aning ljusare och något darrigare röst. (Det här är naturligtvis inte sant men visst gav det en kul bild på näthinnan :-)

 

Ofta gav vi bort en liten gåva under dessa kvällar. Jag minns särskilt den gången vi hade ½ kilo kaffe som gåva. Den kvällen kunde man tro att det skulle bli rockkonsert i lilla Motala (en rockkonsert med väldigt mogen publik då vill säga). Kön ringlade lång och man kände spänningen i luften (och doften av hemorrojdsalva). När vi öppnade portarna vid halvsju så fick man passa tårna (som redan var ömma) för nu gick drevet mot bordet med gratis-cider och gratis-salta pinnar.

 

När sedan kaffet skulle delas ut så ökade stämningen (vilket man inte trodde var möjligt) och jag har inga bevis men en väldigt stark känsla av att vissa damer gick förbi kaffeutdelningen både två och tre gånger. Jag tror att de hade med olika ombyten och klädde om mellan varje runda.

 

Klockan nio kunde vi sedan sammanfatta kvällen, vi hade delat ut 320 kilo kaffe, vi hade en kassa på 97:50 och vi hade söndersmulade salta pinnar och ciderfläckar i en förvånansvärd stor del av butiken.

Del ett - Börsen

Signatur

Eddie

Du noterade säkert liknande beteende på din tur till Åland.

Ett skådespel man inte får missa är när matsalen öppnar och pensionärerna rusar till buffébordet.

Jag har vid ett tillfälle beskådat 2 damer som stoppade räkor i handväskorna eftersom de uppenbarligen inte orkade äta så mycket men ändå ville ha mer än valuta för pengarna.

Förmodligen intogs dessa räkor och några brödbitar inlindade i serviett strax före sänggående......

2010-07-17 @ 13:05:23
Annica Lundgren

Hahhahahaha du skriver helt underbart....tanten på bandet hahaha jag ligger dubbelvikt.....tycker du skall skriva en bok, jag lovar jag blir först i kön....."mina betraktelser genom livet" den kommer att göra succe/kramar Annica i södertälje

2010-07-17 @ 14:38:34
URL: http://annicalundgren.wordpress.com
Ina

Du har störtskön humor!!Jag kanske ska ta och illustrera "Fru Holgersson" åt dig =0) Hahah

Fortsätt lätt med "Fru Holgersson" och pensionärs ligan. Hahahaha

2010-07-17 @ 19:49:37
URL: http://inasdekor.blogg.se/
Josephine

allt bra idag ? :)

2010-07-17 @ 20:31:47
URL: http://stjupid.blogg.se/
Sonja

Ha, känner igen detta med gratis. Vi hade BARNkalas i stadsparken med aktiviteter och GRATIS saft och tårta till barnen.

Ärligt talat det var väldit hög medelålder på de "barn" som fick saft och tårta innan tårta för nästan 10000:- var slut...!

2010-07-17 @ 21:32:31
URL: http://sonler.blogg.se/sonler
Sonja

Förresten säger som du, har inte något emot äldre. Min egen mamma tillhör ju dem och de kan vara ganska gulliga.

2010-07-17 @ 21:33:47
URL: http://sonler.blogg.se/blogg
Herta

Såna där medlemskvällar åker jag sällan iväg på. Medlemsmornar har en butikhaft här i stan i samband med rean, öppning 07.oo. Mest ungdomar var det då.

2010-07-17 @ 23:34:32
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog

Du är cräjsy - Aj lajk thatt! ;)

2010-07-18 @ 00:57:37
URL: http://spindeltjejen.wordpress.com
Jenny & Vovvarna

He He He tack för att jag fick dra på smilbanden till em kaffet (inköpt)...

2010-07-18 @ 17:00:04
URL: http://www.enakander.se
♥ Lizette

Vet precis hur det är! For real. Haha.

Jobbar med torghandel, och min målgrupp råkar vara - just det, you guessed right - pensionärer.

2010-07-20 @ 19:46:14
URL: http://lizette.tk

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


bloglovin
Follow SusanneKastbom on Twitter